top of page

Otkrijte uz pomoć logoterapeuta vlastitu unutarnju snagu i životni smisao

Naš tim logoterapeuta stoji Vam na raspolaganju za aktivno slušanje, razumijevanje potreba i rješavanje problema. Kako?  Vođenim razgovorima i individualno kreiranim terapijskim planom.

Neovisno o problemu, obratite nam se s povjerenjem i pružite si priliku za osobni rast i razvoj.

Logoterapija ima holistički pristup psihičkom zdravlju, naglašavajući važnost egzistencijalnih aspekata, uz emocionalno i duhovno blagostanje. Naš Centar pruža sveobuhvatan i integrativni pristup skrbi o psihičkom zdravlju.

Našim klijentima nudimo slijedeće oblike savjetovanja/psihoterapije:

(Link još nije aktivan - stranica u izradi)

(Link još nije aktivan - stranica u izradi)

Obratite nam se s povjerenjem i odaberite oblik terapije koji vam najviše odgovara!

U našem centru razvijamo individualni pristup uvažavajući jedinstvene potrebe i životne izazove. Zato smo stvorili raznoliku paletu tretmanskih pristupa da bismo Vam omogućili najprikladniji način koji će zadovoljiti Vaša očekivanja, potrebe ili poteškoće.

Ako tražite individualni pristup i želite dublje istražiti svoje unutarnje misli i osjećaje, naše individualne logoterapijske seanse mogu Vam pružiti podršku i vodstvo na Vašem putu prema smislu i svrsi.

 

Ako ste više zainteresirani za grupnu podršku i interakciju s drugima koji dijele slične izazove, naše logoterapijske radionice i grupe za podršku pružit će Vam siguran prostor za razmjenu iskustava i učenje od drugih.

 

Također, nudimo i online-savjetovanje/psihoterapiju za one koji zbog prostorne udaljenosti ili vremenske dinamike brojnih obveza nisu u mogućnosti dolaziti uživo. 

Neovisno o tome jeste li se suočili s izazovima u osobnom ili profesionalnom životu, logoterapija može Vam pomoći prepoznati smisao u svemu što radite.

Savjetovanje/Psihoterapija su ključni iz više razloga:

Podrška mentalnom zdravlju

Savjetovanje/psihoterapija pruža profesionalnu podršku osobama koje prolaze kroz emocionalne, psihološke i(li) ponašajne poteškoće. U diskrecijskom i sigurnom okruženju pomaže u istraživanju i suočavanju sa socioemocionalnim izazovima.

Unapređenje odnosa

Savjetovanje/psihoterapija mogu biti korisni za parove ili obitelji koji prolaze tranzitorne komunikacijske i odnosne krize, i to u neutralnom okruženju u kojem se bez straha i uvijanja može reći sve što je čovjeku na duši, uz pomoć logoterapeuta postaviti jasne granice, redefinirati odnos ili ga prekinuti. U tom slučaju moguć je daljnji nastavak individualne terapije. 

Podrška tijekom životnih promjena

Važne životne promjene poput promjene karijere, braka, roditeljstva ili gubitka voljene osobe mogu biti izazovne za snalaženje. Savjetovanje/psihoterapija nudi podršku i vodstvo tijekom tih promjena.

Emocionalno blagostanje

Savjetovanje/psihoterapija pomaže osobama u razvijanju prikladnih strategija suočavanja sa stresom i razvijanju emocionalne otpornosti da bi uspješno savladavali situacijske krize i životne izazove. Omogućuje im procesuiranje negativnih emocija, smanjenje tjeskobe te poboljšanje emocionalne regulacije, a sukladno tome i prikladnih obrazaca ponašanja.

Suočavanje s traumom

Logoterapeuti s dodatnom izobrazbom i iskustvom iz područja psihotraume mogu pojedincima pomoći u suočavanju s negativnim iskustvima i traumama koje rezidualno imaju implikacije na njihovo svakodnevno funkcioniranje i odnose. 

Osobna osnaženost

Psihoterapija osnažuje pojedince da preuzmu kontrolu nad svojim životima, donose zdravije odluke i stvaraju pozitivne promjene u svojim ponašanjima i odnosima.

Osobni

rast

Savjetovanje/psihoterapija potiče introspektivno istraživanje i pozicioniranje osobe u odnosu na nju samu i svijet koji je okružuje. Pomaže pojedincima da bolje razumiju i povezuju svoje misli, osjećaje i ponašanja, što vodi do veće samosvijesti i dubljeg uvida u vlastito funkcioniranje.

Upravljanje stresom

Savjetovanje/psihoterapija  pomoću različitih  tehnika pomaže pojedincu u upravljanju stresom da bi se učinkovito nosio sa životnim stresorima. Može pomoći osobama u smanjenju stresa i sa njih povezanih poremećaja i zdravstvenih teškoća na području tjelesnog zdravlja.

Bolje donošenje odluka

Kroz savjetovanje/psihoterapiju, pojedinci mogu razviti bolje vještine donošenja odluka, što dovodi do uravnoteženijih i promišljenijih životnih izbora.

Ublažavanje psihičkih poremećaja

Psihoterapija je ključni dio tretmana različitih psihičkih poremećaja poput depresije, anksioznosti, PTSP-a i drugih. Nadopunjuje biologijsku terapiju i pomaže osobama u učinkovitijem upravljanju svojim stanjima. 

Povečavanje samopouzdanja

Savjetovanje može poboljšati samopouzdanje. Radom na problemima i razvijanjem vlastitih snaga, pojedinci mogu izgraditi prikladno samopoimanje.

Rješavanje unutarnjih konflikta

Psihoterapija može pomoći pojedincima da riješe unutarnje konflikte i postignu veći osjećaj mira i harmonije u sebi.

Looking at the View

Razmišljate li o koracima prema emocionalnom blagostanju i unutarnjem rastu? 

Možda se pitate kako bolje razumjeti sebe, prevladati izazove ili postići veću ravnotežu u životu. Ako tražite podršku u suočavanju s emocionalnim izazovima, međuljudskim odnosima ili želite jednostavno razviti svoje potencijale, logoterapija može biti korak prema pozitivnim promjenama. Prijavite se na besplatne konzultacije i otvorite vrata osobnom razvoju i dubljem razumijevanju sebe. Vaša potraga za unutarnjim blagostanjem počinje ovdje.

bottom of page