top of page
Desk with Book
Picking a Book

BIBLIOTHECA FRANKLIANA

Bibliotheca Frankliana vam omogućava pristup bogatom izboru knjiga, uključujući prijevode primarnih izvora s njemačkog na hrvatski jezik. 

Tijekom vremena, planiramo stvoriti temeljni korpus Franklovih djela i njegovih suradnika, predstavljajući neprocjenjivu baštinu izvornih korijena logoterapije.

Otkrijte izvor inspiracije i mudrost u našoj nakladi "Bibliotheca Frankliana" - mjesto koje će potaknuti vaš osobni rast, razvoj i otkrivanje smisla u životu.

Dobrodošli u Bibliothecu Frankliana, gdje riječi postaju most prema unutarnjem blagostanju i spoznaji vlastitog smisla!

Posebna vrijednost naših prijevoda leži u činjenici da je naša prevoditeljica izvorni njemački govornik i certificirani logoterapeut, što omogućuje preciznost i autentičnost pri prijenosu suptilnosti i dubine poruka izvornih tekstova na hrvatski jezik.
Na taj način, naklada ostvaruje visoku razinu stručnosti i vjerodostojnosti u prijenosu logoterapijskih koncepta na hrvatsko govorno područje.

NAŠA IZDANJA

Bibliotheca Frankliana

Elisabeth Lukas

ODGOVORI NA ŽIVOTNA PITANJA

UVIDI U LOGOTERAPIJU

Format: 148 x 210 mm (A5) Meki uvez /  200 str.

Dostupno

u knjižarama MEDICINSKE NAKLADE
na webshopu ČITAJ KNJIGU

Slika covera - profi.jpeg

Knjiga “Odgovori na životna pitanja” autorice Elisabeth Lukas predstavlja duboko uranjanje u suštinu ljudske egzistencije i pruža dragocjen doprinos suvremenom čovjeku suočenom s mnogim izazovima svakodnevnog života. U središtu je čovjek, njegova patnja, njegova nesreća, ali i njegove vrijednosti, volja, smisao koji postoji i koji, katkad, treba ponovno otkriti. Autorica vraća nadu da može biti bolje i da će biti bolje, da postoji to nešto zbog čega je vrijedno nastaviti. Ali treba i znati i moći prihvatiti to što nam se događa, sagledati vlastitu krhkost, ali istovremeno prepoznati vlastite mogućnosti. Autorica naglašava važnost sagledavanja života s optimizmom i vjerom u bolju budućnost, unatoč nepredvidljivim okolnostima. Ova knjiga potiče čitatelje da pronađu unutarnju snagu i hrabro se suoče s izazovima, vjerujući u osobni rast i smisao života.

Recenzije

... Kažu da svaka knjiga ima svoj život. Život knjige „Odgovori na životna pitanja – uvidi u logoterapiju“ sigurno će biti dug i na čast hrvatskoj psihoterapijskoj publicistici. Bit će ona prelistavana kao podsjetnik, čitana kao udžbenik, citirana kad god se u nas bude pisalo o logoterapiji. Jer sve to ona zaslužuje...

prof. dr. sc. Dražen Begić

... Odgovori na brojna pitanja razvojno obuhvaćaju razdoblja od ranoga djetinjstva pa sve do starosti, a sadržajno konkretiziraju brojna „epidemiološka stanja“ patologije duha vremena u kojemu živimo te otvaraju zvjezdano logoterapijsko nebo mogućnosti... otkrivajući nove perspektive i usmjeravajući se na pronalazak odgovora na pitanja koja su u nama i oko nas...

prof. dr. sc. Ante Kolak

Reading Glasses on Book
“Knjiga mi se jako sviđa, jako je korisna, jednostavno pisana, a opet totalno primjenjiva na svakodnevnicu! Prekrasno, guštam čitat i razmišljati…”

Marina H.

bottom of page