top of page

Osobni i profesionalni razvoj: (raz)otkrijte (se) na našim stručnim usavršavanjima

Pridružite nam se na jedinstvenim i inspirativnim događanjima kojima ćemo vas provesti kroz različita područja društveno-humanističkih znanosti čiji sadržaji interferiraju s egzistencijalnom analizom i logoterapijom.

Stručna događanja okupljaju stručnjake i profesionalce iz određenog područja, omogućujući im dijeljenje  znanja, iskustava i prikaza iz prakse. Na temelju toga sudionici - profesionalci ili radoznalci mogu profesionalno ili osobno napredovati. Čovjek se zrcali, uči i razvija kroz odnose. Osim toga to je mjesto na kojem vam se pruža prilika izreći vlastita očekivanja i potrebe - profesionalne i osobne.

Neka od oblika stručnih usavršavanja bit će popraćena dodijeljivanjem bodova od nadležnih komora.

U pravilu stručna usavršavanja bit će interdisciplinarna i uživo, neka od njih hibridna.

Winding Roads
osobni i profesionalni razvoj

Stručna usavršavanja nužan su dio profesionalnog razvoja i karijerne izvrsnosti. U moru ljudskih potreba, šumi psihoterapijskih pravaca i bezbrojnim odnosnim očekivanjima, čovjek se u tom složenom profesionalnom ekosustavu treba osnažiti, povezati, preispitati... u protivnom se zbog profesionalne iscrpljenosti može osjećati kao "Pale sam u svijetu", a osoba koja pati nije pogodna za rad s ljudima (W. Glasser, psihijatar).

Učenje = razvoj, samospoznaja... i sve ono što je važno i vrijedno da bi se osjećali dobro u svom profesionalnom habitusu.

 

Mountains

Iskusite snagu logoterapije na interaktivnim radionicama, inspirativnim predavanjima i  tematskim raspravama

Ova događanja namijenjena su svima koji žele produbiti vlastitu spoznaju i potrebe te unaprijediti socijalne i emocionalne vještine.

 

Pridružite nam se na navedenim aktivnostima i zakoračite u budućnost iz perspektive drugog kuta gledajući kroz vrijednosno smislene aktivnosti koje će odrediti vašu budućnost i dozvoliti da budete autentični.

Taking picture of sunset
School corridor

01

PRVA JESENSKA LOGOPEDAGOŠKA ŠKOLA

Stručni skup namijenjen je stručnim suradnicima u odgojno-obrazovnim ustanovama, nastavnicima i učiteljima te njihovim čelnicima...

Stručni skup

Prva jesenska logopedagoška škola

(Raz)otkrivanje smisla, odgoj za vrijednosti i socijalne kompetencije u kontekstu suvremene škole 
– pedagogijska i logoterapijska perspektiva

Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice
12. i 13. 10. 2023.

Predavači

 • doc. dr. sc. Jelena Maričić, psihologinja i psihoterapeutkinja, Odsjek za psihologiju na Fakultetu hrvatskih studija

 • dr. sc. Luka Maršić, psihijatar i psihoterapeut KBC-a Sestre Milosrdnice u Zagrebu

 • dr. sc. Petar Smontara, pedagog i psihoterapeut, vanjski suradnik Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta 

 • Alma Rovis Brandić, mag. paed. soc., viša savjetnica pri AZOO-u i predsjednica Komore socijalnih pedagoga

Voditelji iskustvenih radionica

 • dr. sc. Petar Smontara, pedagog i psihoterapeut

 • Jelena Bičanić, socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja 

 • Marija Božićević, logoterapeutkinja

Panel rasprava :
"Izazovi odrastanja i suvremene škole"

 • Moderatorica: Alma Rovis Brandić, mag. paed. soc., viša savjetnica pri AZOO-u i predsjednica Komore socijalnih pedagoga

 • Sudionici: doc. dr. sc. Jelena Maričić, psihologinja, dr. sc. Luka Maršić, psihijatar, dr. sc. Petar Smontara, pedagog, Jelena Bičanić, socijalna pedagoginja te ravnatelj/ica jedne osnovne i jedne srednje škole

Naravno, djeca kao odrasli ljudi najvjerojatnije neće samo slijediti zadane rute, već će se upustiti u neke pustolovine, ali kada zatreba, kada zapnu u slijepoj ulici, poslužit će se sjećanjem na smjer u kojem su ih uputili njima dragi ljudi.

- Elisabeth Lukas

Stručni skup u organizaciji Viktor Frankl Centra - Zagreb, sastoji se od tematskih predavanja, panel rasprave i iskustvenih radionica.

Svakom sudioniku omogućeno je pohađanje sve tri navedene radionice, a svaka od njih uključuje 12-14 sudionika. 

Ponajprije je namijenjen stručnim suradnicima u odgojno-obrazovnim ustanovama, nastavnicima i učiteljima te njihovim čelnicima, a osim "profesionalcima" i ponekim "radoznalcima".

Nadležnim komorama predan je zahtjev za bodovanje stručnog skupa.

Mogućnost smještaja (noćenje s doručkom) u Hotelu Well, Tuheljske Toplice po povlaštenoj cijeni.

Broj mjesta ograničen (max. 40 osoba).

Cilj prve jesenske logopedagoške škole je:

 • analizirati pedagoške i socioemocionalne razvojne čimbenike djece i adolescenata na kontinuumu rizika intervencijskog spektra (Mrazek i Haggerty) koji proizlaze iz atrofije odgoja i nepovoljnih čimbenika na razini mikrosustava (teorija ekološkog razvoja U. Bronfenbrennera), a mogu se protumačiti načelom ekvifinalnosti ili multifinalnosti u okviru probabilističke prirode odstupanja u socioemocionalnom razvoju djece i adolescenata

 • promicati egzistencijalno-fenomenološku teorijsku i savjetodavnu perspektivu na operativnoj razini u pedagoškoj praksi

bottom of page