top of page

Otvorene prijave - prva jesenska logopedagoška škola


 

Imamo zadovoljstvo obavijestiti sve zainteresirane da su upravo otvorene prijave za naš nadolazeći stručni skup "Prva jesenska logopedagoška škola". Ovaj događaj okupit će stručnjake iz različitih područja te pružiti priliku za razmjenu znanja, iskustva i prakse.

Sudionici će imati priliku slušati inspirativne govornike, sudjelovati u interaktivnim radionicama te uspostaviti kontakte s predavačima i kolegama.

Prijavite se što prije kako biste osigurali svoje mjesto! Kako bismo osigurali visoki standard kvalitete i interaktivnog iskustva,odlučili smo ograničiti broj sudionika (maksimalno 40 osoba). Na taj način želimo potaknuti veću interakciju i uključenost svakog prisutnog pojedinca, omogućiti direktnu komunikaciju s predavačima te olakšati uspostavljanje vrijednih veza među sudionicima. Ograničenje broja mjesta ima svrhu pružiti svakom sudioniku obogaćeno iskustvo.

Tema: (Raz)otkrivanje smisla, odgoj za vrijednosti i socijalni izazovi u kontekstu suvremene škole

– pedagogijska i logoterapijska perspektiva


Dvorac Mihanović - Tuheljske Toplice

12. i 13.10. 2023.


Ovaj stručni skup sastoji se od tematskih predavanja, panel rasprave i iskustvenih radionica.

Ponajprije je namijenjen stručnim suradnicima u odgojno-obrazovnim ustanovama, nastavnicima i učiteljima te njihovim čelnicima, a osim "profesionalcima" i ponekim "radoznalcima".

Nadležnim komorama predan je zahtjev za bodovanje stručnog skupa.

Mogućnost smještaja (noćenje s doručkom) u Hotelu Well, Tuheljske Toplice po povlaštenoj cijeni!

Predavači:

  • doc. dr. sc. Jelena Maričić, psihologinja i psihoterapeutkinja, pročelnica Odsjeka za psihologiju Hrvatskih studija

  • dr. sc. Luka Maršić, psihijatar i psihoterapeut KBC-a Sestre Milosrdnice u Zagrebu

  • dr. sc. Petar Smontara, pedagog i psihoterapeut, vanjski suradnik Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta

  • Alma Rovis Brandić, mag. paed. soc., viša savjetnica pri AZOO-u i predsjednica Komore socijalnih pedagoga

Voditelji iskustvenih radionica:

  • dr. sc. Petar Smontara, pedagog i psihoterapeut

  • Jelena Bičanić, socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja

  • Marija Božićević, logoterapeutkinja

(svakom sudioniku omogućeno je pohađanje sve tri navedene radionice, a svaka od njih uključuje 12-14 sudionika)


Panel rasprava na temu: "Izazovi odrastanja i suvremene škole"

Moderatorica: Alma Rovis Brandić, mag. paed. soc., viša savjetnica pri AZOO-u i predsjednica Komore socijalnih pedagoga

Sudionici: doc. dr. sc. Jelena Maričić, psihologinja, dr. sc. Luka Maršić, psihijatar, dr. sc. Petar Smontara, pedagog, Jelena Bičanić, socijalna pedagoginja te ravnatelj/ica jedne osnovne i jedne srednje škole


Cilj prve jesenske logopedagoške škole je:

  • analizirati pedagoške i socioemocionalne razvojne čimbenike djece i adolescenata na kontinuumu rizika intervencijskog spektra (Mrazek i Haggerty) koji proizlaze iz atrofije odgoja i nepovoljnih čimbenika na razini mikrosustava (teorija ekološkog razvoja U. Bronfenbrennera), a mogu se protumačiti načelom ekvifinalnosti ili multifinalnosti u okviru probabilističke prirode odstupanja u socioemocionalnom razvoju djece i adolescenata

  • promicati egzistencijalno-fenomenološku teorijsku i savjetodavnu perspektivu na operativnoj razini u pedagoškoj praksi


Kotizacija:

-> Early bird, tj. uplata rane kotizacije (do 15. rujna 2023.) - 125 EUR po osobi, a za dvije osobe iz iste ustanove dajemo dodatan popust na temelju kojega kotizacija (za obje osobe) ukupno iznosi 200 EUR.

-> Redovna kotizacija (od 16. rujna nadalje) - 150 EUR po osobi, a za dvije osobe iz iste ustanove i dalje vrijedi popust pa kotizacija (za obje osobe) ukupno iznosi 250 EUR.

-> Posebna kotizacija za umirovljenike iznosi 70 EUR, neovisno o datumu prijave. Status se dokazuje odreskom mirovine u kojem može biti zatamnjen njezin iznos.

-> Na Prvoj jesenskoj logopedagoškoj školi po dvoje odabranih studenata Pedagogije, Socijalne pedagogije i Psihologije zagrebačkog sveučilišta sudjelovat će GRATIS.


Kotizacija ne uključuje trošak smještaja tj. noćenje, ali postoji mogućnost smještaja na bazi noćenja s doručkom za koji je rezerviran određen broj jednokrevetnih i dvokrevetnih soba u Hotelu Well ***/**** Tuheljske Toplice po povlaštenoj cijeni. Nakon uplaćene kotizacije poslat ćemo Vam link putem kojega možete rezervirati svoj smještaj u Hotelu Well.


Kotizacija tijekom prvoga i drugoga dana skupa uključuje:

-> slušanje tematskih predavanja eminentnih stručnjaka iz područja društvenih znanosti i psihičkog zdravlja

-> sudjelovanje u panel-raspravi s mogućnošću izricanja vlastitih refleksija i postavljanja pitanja

-> sudjelovanje na tri pedagoške (iskustvene) radionice

-> radne materijale sa skupa

-> potvrdu o sudjelovanju -> čaj, kavu i finger food tijekom pauzi


S radošću iščekujemo vašu prijavu i mogućnost da se upoznamo!
Naravno, djeca kao odrasli ljudi najvjerojatnije neće samo slijediti zadane rute, već će se upustiti u neke pustolovine, ali kada zatreba, kada zapnu u slijepoj ulici, poslužit će se sjećanjem na smjer u kojem su ih uputili njima dragi ljudi.


- Elisabeth LukasSlobodno nam se obratite ukoliko imate dodatna pitanja ili trebate više informacija. Stojimo vam na raspolaganju za sve što vam je potrebno.


info@viktorfranklcentar.hr
9 views

Recent Posts

See All
bottom of page